Учество на натпревари

Резултати од Регионалниот натпревар по Македонски јазик и литература
Ментор: Славица Мирчевска

 1. Фросина Марковска IXб – 83 поени II место (пласман на државен натпревар)
 2. Анастасија Коробар VIIIб – 77 поени III место (пласман на државен натпревар)

Ментор: Ирена Костова

 1. Благој Јосифовски VIIа –  82 поени II место (пласман на државен натпревар)
 2. Мила Брашиќ VIa – 81 поени III место (пласман на државен натпревар)
БРАВО ДЕВОЈКИ🏆
Се гордееме на III место за нашата женска одбојкарска екипа.
Денес се реализираа финалните натпревари во женска одбојка при ЛИГА ЦЕНТАР во организација на Општина Центар – Скопје каде во натпреварот за трето место победивме против ООУ 11 Октомври – Скопје 2:1 во сетови и со тоа освоивме трето место.

Резултати од регионалниот натпревар по Англиски јазик одржан на 13.04.2024                                                                                    Ментор: Билјана Црвенова 

 1. Андрија Петровиќ IXв – II место
 2. Калина Грашкоска VIIIa – III место
 3. Јана Алексовска VIIIa – 79 поени
 4. Мила Поповска VIIIa – 72 поени

 

 

Резултати од регионалниот натпревар по Англиски јазик одржан на 13.04.2024
         Ментор: Катерина Музелова 

 1. Мила Петрушевска Vб-  II место (продолжува на државен)
 2. Катарина Тија Миркова VIа- III место
 3. Гала Новотни VIIa – II место (продолжува на државен)
 4. Кристина Адамс VIIa – III место

 

БРАВО ДЕЧКИ🏆
Се гордееме на III место за нашата фудбалска екипа.
Денес се реализираа финалните натпревари во фудбал ЛИГА ЦЕНТАР во организација на Општина Центар – Скопје каде во натпреварот за трето место победивме против ООУ Киро Глигоров – Скопје и со тоа освоивме трето место.
Тренери: Горан Ѓорѓиевски и Јане Боровски  
 Резултати од регионалниот натпревар по Природни науки од IV-a
          Ментор: Билјана Денкова
 1. Викторија Костадинова – I место
 2. Срна Ивановска – II место
 3. Калина Ицковска – II место
 4. Максим Колевски – II место
 5. Мила Петрова – III место

 

 

 Резултати од регионалниот натпревар по Физика одржан на 06.04.2024 учениците кои освоија награди се:
                      
 1. Никола Манојловски 9б – I место
 2. Лукијан Лазаров 9б – II место
 3. Калина Грашкоска 8б – III место
 4. Валентино Атансоски 8в – III место
 5. Марко Кирил Јосифовски -пласман
Ментор: Катица М. Христовска

 

 

 Резултати од регионалниот натпревар по Биологија кој се одржа на 29.03.2024
                        VII – одделение 
 1. Лука Маневски 7а – I место
 2. Гала Новотни 7а – II место
 3. Ника Михајловска 7а – III место
 4. Максим Стоиловски – III место
 5. Ивана Фрчкоска 7а – III место
 6. Нина Велковска 7б – пофалница
 7. Јана Трајковска 7а – учество
 8. Неда Бошковска 7а -учество

VIII – одделение 

 1. Валентино Атансоски 8в – I место
 2. Марко Кирил Јосифовски 8а – II место
 3. Дариа Мицева 8а – III место
 4. Мила Поповска 8а – III место
 5. Симон Дранго 8б – III место
 6. Ања Колевска 8б – III место
 7. Дариа Дуковска 8в – III место
 8. Ефтим Ефтимов 8в – III место
 9. Мариа Митова – пофалница
 10. Миа Цониќ 8в – пофалница
 11. Мила Костовска 8в – учество

IX – одделение

 1. Фросина Марковска 9б- I место
 2. Катја Календар 9в – I место
 3. Соња Музелова 9в – II место
 4. Макариј Силјановски 9а – III место
 5. Оља Стевчевска 9в – III место
 6. Горазд Чучков 9в – пофалница
Ментор: Ирина Шорева 

 

 

 Резултати од општински натпревар по Природни науки
 Ментор: Билјана Денкова 
 1. Срна Ивановска -II место
 2. Максим Колевски – II место
 3. Мила Петрова – II место
 4. Викторија Костадинова – II место
 5. Калина Ицковска – III место

 

 

 Резултати од регионалниот натпревар по Математика што се оддржа на 02.03.2024 година
                                                    V-б одделение           Ментор: Весна Мораитова 
 1. Томо Поповски – I место
 2. Кристијан Секуловски – I место
 3. Филип Бошковски – II место
 4. Јована Кутревска – III место

 

 

 Резултати од регионалниот натпревар по Географија  што се оддржа на 17.03.2024 година
 1. Лукијан Лазаров  9б – II место
 2. Лука Маневски 7а – Пласман на државен натпревар

Ментор: Марина Гроздановска

 

На ДРЖАВНИОТ натпревар во рецитирање ученичката Андреа Атанасоска освои ПРВО место.
Ментор: Славица Мирчевска

 

 Резултати од општинскиот  натпревар по англиски јазик што се оддржа на 16.03.2024 година
 1. Андрија Петровиќ  9в – I место
 2. Јана Алексовска 9б – II место
 3. Калина Грашкоска 8а – III место
 4. Мила Поповска 8а – III место

Ментор: Билјана Црвенова

 1. Мила Петрушевска 5б – II место
 2. Јана Иваноска 5б – пофалница
 3. Катарина Тија Миркова 6а – II место
 4. Дамјан Грашкоски 6а – пофалница
 5. Гала Новотни 7а – II место
 6. Кристина Адамс 7а – II место

Ментор: Катерина Музелова 

 

 Резултати од регионален натпревар по математика одржан на 02.03.2024 година
                                                                        Осмо одделение 
 1. Валентино Атанасоски 8в – I награда (100п)
 2. Анастасија Трајковска 8в – I награда (100п)
 3. Калина Грашкоска 8а – I награда (100п-

Ментор: Зорица Насевска

 Резултати од регионален натпревар по математика одржан на 02.03.2024 година
                                                                         V- а
 1. Ведран Ѓорѓевиќ – I место
 2. Вук Зивковиж – III место
 3. Тамара Таневска – III место

Ментор: Славица Силјановска

 Резултати од регионален натпревар по математика одржан на 02.03.2024 година
                                                                         IV- б
 1. Константин Војчевски – II награда
 2. Оља Заринска – III награда
 3. Кристијана Пецалевска – III награда
 4. Дарин Карангелески – пофалница
 5. Андреј Андреевски – пофалница
 6. Срна Јосифовска – пофалница

Ментор: Виолета Лесанска

Денес се одржа натпревар во шах каде учествуваа учениците од основните училишта при Општина Центар – Скопје, а во организација на Шаховски Сојуз на Град Скопје и Шаховска Федерација на Македонија / Chess Federation of Macedonia. Шахистите од I до IX одделение го преставуваа секој своето училиште, па така и нашите најдобри гордо го преставија токму нашето училиште. Учениците кои денес играа шах беа избрани по претходна селекција во секое училиште.
По завршувањето на селекцијата, најдобрите шахисти учествуваа на денешниот, општински натпревар.
Учество зедоа 136 ученици од сите Центарски училишта кои беа поделени во две групи, и тоа од I до V одделение и од VI до IX одделение.
Денешниот ден беше посветен и на доделување на стипендии од областа на науката, техниката и посебните вештини за учебната 2023/24 година, во организација на Општина Центар – Скопје.
На учениците кои постигнаа високи резултати на државните и меѓународни натпревари во повеќе научни дисциплини денеска им беа доделени стипендии за учебната 2023/2024 година.
По повод Денот на Општината беа доделени и пофалници за најдобрите ликовни и литературни творби на тема “Мојот Центар мојот мал свет.’’
Од нашето училиште имаме голем број на наградени ученици, и тоа:
✔️ 9 стипендии од областа на науката, техниката и посебните вештини,
✔️ награда за најдобра литературна творба
1. Валентино Атанасоски
2. Калина Грашкоска
3. Фросина Марковска
4. Магдалена Гиевска
5. Андрија Петровиќ
6. Катја Календар
7. Анастасија Трајкоска
8. Симон Дранго
9. Ања Колевска
Среќни сме и горди на нашите 10 ученици кои добија стипендии од Општина Центар – Скопје за талентирани ученици од областа на културата. 🍀🍀🍀
Мила Милошевска 9а
Јана Ицковска 9а
Мила Бошковска 9а
Теа Јачева 9а
Калина Митревска 8в
Теодор Трајковски 8б
Марија Стојановска 8в
Мина Нетковска 7б
Дима Шумковски 7б
Мила Костовска 8в
Ви посакуваме уште поголеми успеси затоа што веруваме во вашите квалитети.

Резултати од Државен натпревар по математика одржан на 14.05.2023 година под менторство на Зорица Насевска и Весна Бојаџиева
1. ВАЛЕНТИНО АТАНАСОСКИ 7в I место и државен првак за седмо одделение во учебна 2022/2023 година 

2. АНАСТАСИЈА ТРАЈКОСКА 7в – II награда
3. КАЛИНА ГРАШКОСКА 7а-  II награда
4. АЛЕК НИКОЛОВСКИ 6а –  III награда

На  Државен натпревар по Англиски јазик  за седмо и осмо одделение одржан на 06.05.2023, учениците  под менторство на наставник Билјана Црвенова ги освоија следниве награди:

 • Андрија Петровиќ 8в – I место 
 • Калина Грашковска 7а – IV место
 • Анастасија Трајковска 82 поени

Резултати од Државен натпревар по Англиски јазик одржан на 06.05.2023 под менторство на наставник Катерина Музелова

 • Катарина Тија Миркова 5а – 95 бодови    II место 
 • Роксана Милосавлевска 5б – 77 бодови
 • Нина Велковска 6б – 83 бодови
 • Михаела Ристовска 6б – 89 бодови
 • Хана Марковска 9б – 84 бодови
🏆 Денес во Прилеп на 06 Мај се одржа државен натпревар за вокални солисти. Претставници од нашето училиште беа дуетот Јована и Јана Алексовски. Тие во конкуренција од 36 учесници, го освоија ПРВОТО место, со 99 бода, под менторство на наставник Наташа Митрова.
Денес се реализираше меморијален турнир во баскет 3x3 U15 ,,ЛУКА КРТОВ”, во спортската сала на нашето пријателско, Центарско училиште ООУ Киро Глигоров.
На настанот присуствуваше Градоначалникот Горан Герасимовски кој го отвори турнирот и им посака спортско добредојде и успех на спортистите.
Учесници на настанот беа 8 екипи од сите основни училишта во Општина Центар – Скопје.
Нашето училиште, нашите кошаркари под менторство на наставник Горан Ѓорѓиевски, освоија ТРЕТО место.
🏆 Нашиот училиштен хор, под менторство на наставник Наташа Митрова, денес учествуваше на регионален натпревар и освои максимални 100 бода, и обезбеди пласман за државен натпревар на 13 мај во Валандово.
Нашите наградени солистите кои настапија се:
✅ Јована и Јана Алексовски (дует) прво место – 98 бода
✅ Мина Нетковска, Јована Алексовска и Калина Грашковска (трио) – прво место 94 бода
✅ Софија Костовска – прво место 93 бода
✅ Меглена Јаневска – прво место 93 бода
Ваше,
ООУ Кочо Рацин – Скопје
https://www.facebook.com/koco.racin.centar/posts/pfbid0royNJutNaFkbLGsydf41KquoRjz3RFeKCSDT3pmQSH2yfV2S4YTrgppkwVqn6knil

РЕЗУЛТАТИ ОД ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР  ПО МАТЕМАТИКА ОДРЖАН НА 04.02.2023 год. 

РЕЗУЛТАТИ ОД ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР 04.02.2023

 

 

Денес нашето училиште е домаќин на општинскиот натпревар по физика. На сите учесници им пожелуваме успех сега и во натпреварите кои следат понатаму.

      

 

И оваа година ООУ „Кочо Рацин“ е меѓу првопласираните на државниот натпревар по ГЕОГРАФИЈА, благодарение на ученикот ВАЛЕНТИНО АТАНАСОСКИ од 6-в одделение со освоеното ВТОРО МЕСТО на натпреварот.

Валентино е одличен пример како трудот и напорната работа неминовно водат до успех на крајот од денот. Секоја чест Валентино и ти посакуваме уште многу државни награди во наредните години!!!

Воедно, честитки и за останатите ученици, кои истотака остварија одлични резултати на општинските и регионалните натпревари по географија. Ви благодариме на посветеноста, секој Ваш успех е наша најголема гордост!!!

Општински натпревар по географија 
 1. Валентино Атанасоски 6в  I – место 
 2. Фросина Марковска 7б I – место 
 3. Јована Алексовска 8б II- место 
 4. Ања Колевска 6б – пофалница
 5. Ефтим Ефтимов 6а – пофалница 
 6. Невена Цветкова 8б – пофалница 

Регионален натпревар по географија 

 1. Валентино Атанасоски 6в  II- место
 2. Ања Колевска 6б – пофалница
 3. Ефтим Ефтимов 6а – пофалница
 4. Фросина Марковска 7б – пофалница 
 5. Јована Алексовска 8б – пофалница 

 

На 31.05.2022 се одржа финале вп Ученичка квизотека во организација на Пионерски дом Карпош (на ниво на град Скопје).
Екипно Учество од нашето училиште имаа учениците:
Никола Мишоски 9а
Исак Љубенски 9а
Ема Бојаџиеска 9а
Васко Чоланчески 9в
И освоија второ (II) место

Наставник Катица М. Христовска


 

Честитки за успесите на нашите Рациновци …

На државниот  натпревар по Хемија одржан на 27.05.2022 година на ПМФ, под менторство на наставникот Јасмина Апостолова, нашето училиште доби  ДРЖАВНИ ПРВАЦИ (со 49/50) и тоа:

 1. Ива Глобочки –  I место

 2. Васко Чоланчевски –  I место

Честитки за успесите на нашите Рациновци …

На државниот  натпревар по МАТЕМАТИКА одржан на 14.05.2022 година, под менторство на наставникот Зорица Насевска, учениците од VI и VII одделение освоија:

 1. Валентино Атанасовски VIв – I награда  (со 100 поени)
 2. Калина Грашковска VIа – I награда
 3. Анастасија Трајковска VIв – III награда
 4. Адријан Арменски VIIа- III награда

На регионалниот натпревар по МАТЕМАТИКА одржан на 26.03.2022 година, под менторство на наставникот Зорица Насевска, учениците од VI и VII одделение освоија:

 1. Калина Грашковска VIа – I награда
 2. Теодор Трајковски VIб – I награда
 3. Ања Колевска VIв – I награда
 4. Валентино Атанасовски VIв – I награда
 5. Анастасија Трајковска VIв – III награда
 6. Адријан Арменски VIIа- II награда

На Општинскиот натпревар по МАТЕМАТИКА одржан на 19.02.2022 година, под менторство на наставникот Зорица Насевска, учениците од VI и VII одделение освоија:

 1. Калина Грашковска VIа – III награда
 2. Теодор Трајковски VIб – III награда
 3. Ања Колевска VIв – II награда
 4. Симон Драгон VIб – II награда
 5. Валентино Атанасовски VIв – I награда
 6. Анастасија Трајковска VIв -пофалница
 7. Адријан Арменски VIIа- I награда
 8. Иван Смилевски VIIа- обезбедено учество на регионален натпревар
 9. Магдалена Гиевска VIIв- I награда

 


 

УЧЕСТВО НА НАТПРЕВАРИ – БИОЛОГИЈА

Бр. Содржина Време на реализација Релизатори на активности Ученик Одд. Награда

 

1. Општински натпревар по Биологија 23.02.2019 Марта Јордановска Марко Фрчковски VIIIа учество
2. Општински натпревар по Биологија 23.02.2019 Марта Јордановска Леон Гештаковски VIIIа учество
3. Општински натпревар по Биологија 23.02.2019 Марта Јордановска Катја Тодоровска VIIб учество
16. Општински натпревар по Биологија 23.02.2019 Марта Јордановска Ана Сандевска VIIб учество

 


 

Илин Московски освоено Прво место во областа астронаутика на регионален и државен натпревар.


Марио Блажевски во областа применета физика на регионален освоено второ место, а на државен трето место.


ФИЗИКА
Предметен наставник: Катица Митовска-Христовска
МАНИФЕСТАЦИЈА: НОЕМВРИ МЕСЕЦ НА НАУКАТА-ДЕНОВИ НА ФИЗИКАТА (натпревар: „ВО СВЕТОТ НА ФИЗИКАТА“) 9.11.2018

I место
Илин Московски и Марио Блажевски (8а)

ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР ФИЗИКА (02.02.2019)
Бојан Ефтимоски -I награда (8б)
Илин Московски-II награда (8а)
Марио Блажевски – пофалница (8а)
Мирослав Мишовски-пофалница (8в)
Јана Србиновска-III награда (9в)
Петар Вуковиќ пофалница (9в)
Катја Сандевска пофалница (9б)
Ана Бошнаковска и Галена Јованоска (9в) се директно пласирани на регионален натпревар поради пофалници од државен натпревар 2018
ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР МАТЕМАТИКА (02.03.2019)
Ева Неделковска – II награда (8б)
Бојан Ефтимоски –III награда (8б)
Исак Љубетски -II награда (6а)


ПРИРОДНИ НАУКИ ( ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР) 23.02.2019 г

Предметен наставник: Јасмина Апостолова

V – одделение
• Јована Петреска Vв – III место
• Никола Ѓурчилов Vб – III место
• Ева Јовановиќ Vв – пофалница
• Леонора Аџигогова Vв – пофалница
• Селестина Силјановска Vв – учество

VI – одделение
• Ива Глобочки VIв – I место
• Исак Љубенски VIа – I место
• Васко Чоланчевски VIв – III место
• Јана Ханџинска VIв – III место
• Марко Крстевски VIб – учество
• Матеа Христовска VIб – учество


АНА САНДЕВСКА 2015-1018 освоени награди на гимнастика

12.2018 ПРИЗНАНИЕ за НАЈУСПЕШЕН ПОЕДИНЕЦ за 2018 година, А лига, постари пионерки, Федерација на гимнастички спортови на Р. С. Македонија
12.2018 ТРЕТО место млади јуниорки Меѓународен божиќен турнир Самобор, Р Хрватска
11.2018 ВТОРО место 15-ти интернационален гинастички клубски турнир Љубчо Солачки, Благоевград, Бугарија
11.2018 ПРВО место Завршен Државен натпревар А лига, постари пионерки, Битола, Р.С. Македонија
06.2018 ПРВО место, Прв Државен натпревар А лига, постари пионерки, Битола, Р.С. Македонија
06.2018 ВТОРО место севкупен пласман двомеч Р.С. Македонија-Косово, Битола, Р.С. Македонија
03.2018 ПРВО место Двомеч ГК Вуковар – КГС Партизан Орце Николов, Скопје, Вуковар, Хрватска
03.2018 ОСМО место Натпревар на спортски гимастички клубови на град Софија, Бугарија
12.2017 ОСМО место на прескок, Светски Меморијал Лаза Крстиќ и Марица Џелатовиќ, Нови Сад, Србија
11.2017 ПРВО место Завршен Државен натпревар А лига, постари пионерки, Битола, Р.С. Македонија
03.2017 ПРВО место, Прв Државен натпревар А лига, постари пионерки, Битола, Р.С. Македонија
11.2016 ПРВО место, Завршен Државен натпревар А лига, постари пионерки, Битола, Р.С. Македонија
06.2016 ПРВО место, Прв Државен натпревар А лига, постари пионерки, Битола, Р.С. Македонија
04.2016 ВТОРО место Двомеч ГК Вуковар – КГС Партизан Орце Николов, Скопје, Вуковар, Хрватска
12.2015 ПРВО место Куп на Р.С. Македонија за помлади пионерки, Кочани, Р.С. Македонија
10.2015 ТРЕТО место Завршен Државен натпревар Б лига, помлади пионерки, Битола, Р.С. Македонија


ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР – БИОЛОГИЈА (23.02.2019)
Ментор: МАРТА ЈОРДАНОВСКА

IX одд
• АНА БОШНАКОВСКА IXв прва награда
• ГАЛЕНА ЈОВСНОСКА IXв втора награда
• СОФИЈА ОРТАКОВА IXа трета награда
• МИЛА МИЈАЛКОВА IXб трета награда
• ИВАНА ЈАНЧЕСКА IXб пофалница
• АНА БОГДАНОВСКА IXа пофалница
• МАЊА БЛАЖЕВСКА IXа учество
• ПАТРИЦИЈА ПОПОВИЌ IXа учество

VIII одд
• МИРОСЛАВ МИШОСКИ VIIIв трета награда
• ИЛИН МОСКОВСКИ VIIIа трета награда
• МАРИО БЛАЖЕВСКИ VIIIа трета награда
• МАТЕА МАТИЌ VIIIв пофалница
• МАРКО ФРЧКОВСКИ VIIIа учество
• ЛЕОН ГЕШТАКОВСКИ VIIIа учество

VII одд
• КАТЈА ТОДОРОВСКА VIIб учество
• АНА САНДЕВСКА VIIб учество


На 12.05.2018 година во организација на Здружението на музички педагози на Р.С. Македонија, се одржа Државен натпревар по хорско пеење во Валандово, каде ООУ„Кочо Рацин“- Скопје зема учество и  освои Прво место. Во конкуренција од 17 училишта од Р.С. Македонија.

Диригент- наставник по музичко образование Наташа Митрова


Манифестација Ден на Европа во организација на општина Центар се одржа во периодот 05.05- 08.05.2018 година.

ООУ„Кочо Рачин“- Скопје учествуваше во три дисциплини:

 1. Квиз
 2. Макети
 3. Танц

 

Прво место во квиз- натпреварот го освои екипата на ООУ„Кочо Рацин“- Скопје.   Ученици кои заземаа учество во квизот и го освоија Прво место се:

 • Сара Зафировска IX б , Софија Тодоровска IX б , Филип Стојков IX б, Ангела Настовска IXб , Ана-Марија Матх IX б, Ване Стојанов IX а,  Матеј Јордановски IX а , Лина Бојаџиева IX а , Матеј Митров VIIIв, Софија Стојменова VIIIв , Мила Коцевска VIIIв , Марија Гаврилович VIIIа, Калина Чадиева VIIIв  , Бојан Ефтимовски VIIб .

Ученици кои учествуваат во Танцот се:

 • Мања Блажески VIIIа, Патриција Поповиќ VIIIа, Гала Поњавиќ IX а , Ангела Настовска IXб
 • Дина Спировска Iв , Мартина Анчева Iв , Неда Бошковска Iв , Гала Новотни Iв
 • Стефан Богдановски IIIа , Мила Пановска IIIа , Тајна Димитрова IIIа
 • Бојана Стојановска IIIб, Верица Христовска IIIб, Огнен Јанковски IIIб , Димитар Порчу IIIб , Јован Илијевски IIIб
 • Лина Барбаровска IIIв , Јана Груевска IIIв , Борјан Мијалковски IIIв
 • Богдан Поповски IVа , Тома Симоновски IVа , Ема Ханџиска IVа , Јоана Ичева IVа
 • Александра Стојановска IVб , Јана Негревска IVб, Никола Ѓурчилов IVб , Беким Исовски IVб
 • Кристина Мукаетова IVв , Станка Стојкова IVв, Даријан Јовановски IVв , Ѓорѓи Кулановски IVв , Матеј Јаневски IVв.

 

Учениците од ООУ„Кочо Рацин“ – Скопје изработија макети на европски културни знаменитости и го освоија Второ место се:

 • Сара Зафировска IX б , Софија Тодоровска IX б , Филип Стојков IX б, Ангела Настовска IXб , Ана-Марија Матх IX б, Ване Стојанов IX а,  Матеј Јордановски IX а , Лина Бојаџиева IX а , Матеј Митров VIIIв, Софија Стојменова VIIIв , Мила Коцевска VIIIв , Марија Гаврилович VIIIа, Калина Чадиева VIIIв  , Бојан Ефтимовски VIIб .

Линк


Наставник: Катица Митовска-Христовска

Натпревар на млади техничари и природници (Народна Техника)
Облас: Метеорологија
Регионален натпревар (31.03.2018) – Виктор Нацев (8а) II награда
Државен натпревар (15.04.2018) – Виктор Нацев (8а) III награда

Натпревар Физика
Општински натпревар (03.02.2018)
Ана Бошнаковска (8в) -втора награда
Јана Србиновска (8в)-втора награда
Галена Јовановска (8в) трета награда
Нена Гиевска (8в) пофалница
Катја Сандевска (8б) пласман за регионален
Софија Соименовска (8в) учество
Мила Коцевска (8в) учество
Регионален натпревар(10.03.2018)
Галена Јовановска (8в) втора награда (пласман за државен)
Ана Бошнаковска (8в) трета награда (пласман за државен)
Јана Србиновска (8в) пофалница (пласман за државен)
Нена Гиевска (8в) учество
Катја Сандевска (8б) учество

Математика
Општински натпревар (24.02.2018)
Бојан Евтимоски (7б) втора награда
Лола Овчаров (7б) втора награда
Регионален натпревар (31.03.20180
Бојан Евтимоски (7б) пофалница
Лола Овчаров (7б) учество

Природни науки
Општински натпревар(03.03.2018)
Деа Авдиу (5а) прва награда
Ива Глобочки (5в) втора награда
Матеј Николовски (5б) трета награда
Јана Ханџиска (5в) трета награда
Јана Белева (5б) трета награда
Васко Чоланчески (5в) трета награда
Михаела Костоска (5в) трета награда
Матеа Христоска (5б) трета награда
Петар Милошевски (5б) пофалница
Регионален натпревар (15.04.2018) се чека листа на пласмани
Ива Глобочки (79,5 бода)
Јана Белева (77 бода)
Матеа Христовска (72бода)
Васко Чоланчески (71 бод)
Деа Авдиу (69 бода)
Јана Христоска (69бода)
Матеј Николовски (63 бода)
Михаела Костоска (47бода)


На општинскиот натпревар по англиски јазик во организација на ЕЛТАМ одржан на 24.03.2018 во ООУ„ Лазо Ангеловски“- Скопје, ученичката Мила Рогиќ од 7б одделение освои прво место.


На регионалниот натпревар на 21.04.2018 освои трето место и пласман за државен натпревар кој ќе се одржи на 12.05.2018. Ментор: Фросина Ќипровска


На ден 22.04.2018 година учениците Анастасија Исијановска VIIв , Теа Симичева VIа , Клеа Бабушку VIа учествуваа на SALONIKA OPEN – европско првенство во Република Грција – Солун и освоија I (прво место).


Оваа година на 21.04.2018 година се одржа Регионален натпревар по македонски јазик и литература за учениците од VIII и IX одделение. Истиот беше организиран од страна на Сојузот на друштва за македонски јазик и литература.
Ученичката Сара Зафировска од IXб одделение, под менторство на наставничката Менка Трепалковска, освои II место, а Мона Диќоска од VIIIб одделение, под менторство на Славица Мирчевска – III место.
Освоените места им обезбедија учество на Државниот натпревар. Среќно!
Линк до конкурсот
*резултати*


На ден 20.04. 2018 година дел од учениците од VII, VIII и IX одделение учествуваа на дебатата организирана од Општина Центар, а реализирана од ООУ„ Кирил и Методиј“- Скопје. Работилницата беше на тема „ Човекови права, правата на децата“ на која учениците: Исјановска Анастасија VIIв, , Ана Бошнаковска VIIIв, Ива Јовановиќ VIIIв , Ангела Јанковска IXа и Душица Митовска IXа учествуваа во работилницата.
Одговорни наставници беа: Маргарита Павлова Илиевска и Менка Трепалковска.


Во текот на првото полугодие од учебната 2017/2018 година, на учениците им се даваше можност да ги презентираат своите знаења, способности и вештини и преку ученичките натпревари. Ученичките натпревари представуваат предизвик да се покаже најдоброто за да се постигнат подобри резултати и поголеми успесии  и да се афирмира работата на училиштето во пошироката јавност.

 

Во текот на првото полугодие од учебната 2017/2018 година, учениците земаа учество на следните натпревари:

Содржина Време на реализација Релизатори на активности Ученик Одд. Награда

 

Учество на конкурс за добивање на стипендии при општина Центар 22.09.2017 Одделенски раководител Ана Бошнаковска Стипендија
Учество на првенство во шах за млади- Скопје 26.10.2017 Вера Вељановска

Слободан Стаматовски

Марко Бојаџиевски

Дамјан Крстевски

Ива Влахчева

Андреј Марковски

Марија Тренчевска

Теодора Сејкуловска

Марко Зенделски

Михаил Наумовски

Емануел Кљусев

Теодора Богданоска

Маеа Јегени

Учество
Учество на Општински натпревари во кошарка Во тек Наставници по физичко и здрав. Образ. Екипен пласман ученици 8 и 9 одд. Во тек
Учество на детски ликовен натпревар „13 Ноември“ 13 Ноември Наставник по ликовно образование Ангела Настовска

Мила Коцевска

1 место

1 место

Учество во Ученичка квизотека 2017/2018, Прв  и втор круг 21.11.2017 Наставник по техничко образование Јанева Андреа

Филип Стојковски

Софија Тодоровска

Втор круг
Англиски јазик – општински натпревар, Јахја Кемал 16.12.2017 год

23.12.2017 год

Наставник по Англиски јазик Калина Љубецки Парцијална стипендија
Учество во собирање на ПЕП амбалажа Во тек на цела година Наставници Ученици од 1 до 9 одд. 1 до 9 /
Учество на државни првенство во шах за основни и средни училишта 01.12.2017 Габриела Апостолска Георг Фармакоски 4 место
Учество на училишен натпревар по англиски јазик за селекција при понатамошно учество во натпревар ЕЛТАМ 06.12.2017 Катерина Музелова Елена Ѓорѓиевска

Јана Србиновска

Нина Павковиќ

Прво

Прво

Прво